Ga naar hoofdinhoud

Marika Padmos gaat na een turncarrière voor succes met surfshop Moana Six

Van top resultaten behalen in de turnhal, naar nieuwe resultaten behalen binnen de watersport. Het is een korte omschrijving van de jonge maar mooie carrière van Marika Padmos (24) die samen met vriend Nick surfshop Moana Six in Brouwershaven runt. Van jongs af aan bracht Marika vele uren door in de turnhal en behaalde veel regionale en nationale titels. Deze ervaring helpt haar in het dagelijks zakelijke leven: “Elke wedstrijdsport op hoog niveau is een harde wereld. Je wilt jezelf constant verbeteren en bent daardoor ook kritisch op jezelf. Mijn perfectionisme is daardoor enorm ontwikkeld en dit pas ik uiteraard toe ik mijn werk!” In een blog stelt Marika zich nog eens aan jou voor en vertelt ze over Moana Six, haar doelen en geeft ze tips over haar ‘musthaves’ uit de winkel!

De Zeeuwse kust als basis

Marika woont, met uitzondering van een studieperiode in Rotterdam en stage in Amerika, al haar hele leven in Brouwershaven. Ondanks dat haar eigen sportachtergrond niets met watersport te maken heeft, groeide zij wel op in dit klimaat en is ze een liefhebber van de Zeeuwse kust: “Vanaf jongs af aan turn ik bij GV Delta Sport Zierikzee. Naast school en familie was dit de plek waar ik de meeste tijd doorbracht. Op het moment is dit minder maar mijn hart ligt hier nog steeds. Over het algemeen houd ik van dingen die mij een kick geven, zoals ook snowboarden en golfsurfen. Met een oudere broer die deze sporten al een poos beoefend en een vroeger bijbaantje en vriendengroep op de Brouwersdam werd ik al wel langer door de surfsport geprikkeld. Toch heb ik pas sinds de laatste 2 jaar het golfsurfen serieus opgepakt en word ik echt fanatiek. Daarnaast vind ik fotograferen erg leuk en sta ik ook vrij regelmatig aan de kant om Nick zijn golfsurf, windsurf en skateboard actie vast te leggen. Ook hierin ben ik eigenlijk continu op zoek naar het perfecte plaatje. Al deze ‘ervaringen’ kan ik nu meenemen en doorvertalen naar onze surfshop Moana Six!”

Shop. Do. Experience. bij surfshop Moana Six in Brouwershaven

“Moana Six is een jong bedrijf met een enthousiaste en actieve blik op het leven. Nick en ik zijn beide “doeners” en willen dit ook uiten in onze winkel. Zo komen bij Moana Six het winkelen en de beleving samen. De kracht van Moana Six zit hem denk ik in het principe “Shop. Do. Experience.”, hiermee doelen wij op het complete pakket wat wij onze klanten willen en kunnen aanbieden. Denk hierbij aan de combinatie van kleding, sport en bijv. boottrips op de Load Master, maar ook zeker de compleetheid in de winkel zelf. Ondanks dat onze winkel niet groot is, kun je terecht voor dames-, heren- en kinderkleding en diverse accessoires en gifts. Daarnaast ben ik van mening dat Nick’s enthousiasme, persoonlijkheid en expertise over windsurfen, golfsurfen, SUP’en en skateboarden de redenen zijn waarom mensen bij ons terug blijven komen.”

De toppers van surfshop Moana Six

“Onze collectie varieert regelmatig, is seizoensgebonden en vaak zelfs maar eenmalig in de collectie te vinden. Ik zou gek zijn als ik onze kledingcollectie niet helemaal fantastisch zou vinden, maar met alvast oog op de komende zomer heb ik toch een absolute aanrader. Dit zijn namelijk de Reef Vista Hi Slippers. Deze lopen heerlijk en komen dan ook zeker terug in ons assortiment. Verdere artikelen die ik zeker kan aanbevelen:

  • Doppers, immers verslijten we met z’n allen al te veel plastic.
    Met de verkoop van een dopper dragen we toch een steentje bij aan het milieu.
  • Zonnebrilkoordjes
  • Gevoerde regenjassen, VEGAN en 100% waterdicht
  • Onze merchandise lijn

Ook vind ik een SUP een must have voor iedereen. Ben je jong of oud, sportief of minder sportief, met zo een board komt iedereen aan zijn workout én ontspanning. Daarnaast is het leuk om met het hele gezin te doen, je hond mee te nemen of gewoon lekker alleen het water op te doen.”

Vakantie op Schouwen-Duiveland

“In de winkel hebben we gemerkt dat het Nederlandse toerisme dit jaar is toegenomen. Ik hoop dat deze enthousiaste Nederlanders die dit jaar door corona vakantie hebben gevierd op ons mooie eiland, de smaak te pakken hebben en nog eens bij ons langskomen. Natuurlijk geef ik dan als tip mee om eens onze opties voor een boottrip te bekijken. Ik heb dit jaar al een boel zeehonden kunnen zien. Ondanks dat het er iets minder leken dan het voorgaande jaar, blijft het een leuke ervaring om deze beestjes in het wild te zien!”

Wedstrijdsport als kwaliteitsmeter

“Mijn turncarriere heeft mij veel bijgebracht, denk hierbij aan het omgaan met tegenslagen, discipline, doorzettingsvermogen en ook zelfstandigheid. Ik heb helaas zelf moeten ervaren dat niet altijd alles over rozengeur en maneschijn gaat maar hierdoor kan ik wel makkelijker omgaan met feedback. Dit komt mijn zakelijke kant ook zeker ten goede. Mijn werkzaamheden binnen de surfshop bevinden zich vooral op de achtergrond. Ook het fotograferen komt hier goed van pas en gebruik ik dan ook voor onze website en social media kanalen. Daarnaast is de webshop ook een van mijn taken. De webshop geven we graag een persoonlijke touch en dit moet ‘gewoon’ goed zijn. Zolang ik niet tevreden met iets ben, zal het ook niet naar buiten geuit worden. Hierdoor hou ik voor mijzelf en Moana Six een bepaalde standaard en kwaliteit aan en hoop ik dat mensen dit waarderen.”

Voldoening vanuit de klanten

“Omdat ik mijzelf ook veel verdiep in de klantbeleving en de persoonlijke online uitstraling van ons als jong bedrijf, vind ik het opzetten van Moana Six als merk/bedrijf het leukste project. Zeker wanneer hier veel enthousiaste reacties op komen. Het fotograferen en de beelden delen met onze community vind ik gewoon heel leuk. Het is nu dan wel einde boot seizoen, maar ik kan ook niet wachten om de boottrips weer op te pakken en enthousiaste en gezellige mensen mee het water op te nemen. Mensen een beleving of ervaring geven, geeft mijzelf ook energie. De combinatie van mijn werkzaamheden, het opzetten van een ‘merk’ en het enthousiasmeren van onze klanten zie ik dan ook echt als avontuur.”

Doelen surfshop in 2021

“Helaas konden wij dit jaar door omstandigheden niet het maximale uit de boottrips halen. Hier wil ik mij vanaf het voorjaar in 2021 voor 100% gaan inzetten om het net als in 2019 weer een succes te maken. Als beginnende maar groeiende surfshop wil ik mij ook weer volgend jaar 100% inzetten om nog meer tevreden klanten te kunnen bedienen. Daarnaast wil ik de balans blijven houden tussen mijn verschillende banen om zo mijn energie efficiënt te verdelen. Op sportief vlak blijf ik lekker actief want dat is echt mijn uitlaatklep. Dit blijf ik ook in de turnhal doen, omdat ik dit nog steeds niet kan laten en daarnaast ook steeds meer op mijn surfboard. Zo kan ik op meerdere vlakken steeds meer progressie boeken!”

De kracht van samenwerken

“Als je samen een zaak runt, gaan werk & privé uiteraard door elkaar heen. Of dat erg is? Dat denk ik niet! Ons enthousiasme en het streven om iets moois neer te zetten helpt ons hier enorm bij. Omdat ik veel “achtergrond” werk doe, ben ik zeker ook niet altijd in de winkel maar vaak op kantoor. We zitten dus niet constant op elkaars lip. Als er dan na de reguliere werktijden nog iets besproken moet worden is dat dus ook niet erg. We hebben beiden onze eigen taken en maken zo het gehele bedrijfsvoering plaatje compleet. Natuurlijk doen wij ook dingen samen zoals bijvoorbeeld het inkopen van de kledingcollectie zodat we een mooie lijn voor de verschillende doelgroepen hebben hangen. Ten slotte neem ik af en toe de winkel van Nick over wanneer hij een afspraak heeft of zodat hij tussen de lange werkdagen door ook even kan genieten van goede wind of golven! Zo bouwen we samen aan iets moois!”

Jouw beleving op maat gemaakt?

“Ben jij op zoek naar nieuwe ervaringen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden met onze boottrips? Dan ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in de winkel en help ik jou graag bij je wensen! Heb je vragen of wil je meer weten over een bepaald product? Bekijk deze dan in de webshop of stuur een email naar shop@moanasix.nl. See u!”

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken