Ga naar hoofdinhoud

Cabianca Surfboards: de wetenschap van betere surfplanken

Johnny Cabianca, de shaper én eigenaar van Cabianca Surfboards. Een man die zich al 35 jaar tot in de fijnste details van het shapen van surfboards verdiept. Hij begon met het shapen van boards voor een getalenteerd kind, red. Gabriel Medina, die later wereldkampioen golfsurfen werd.

Surfboard design is a science, but it’s a lot more than that. Sometimes what a shaper creates out of foam and glass could even be called magic  – Johnny Cabianca

Inmiddels shaped Johnny op grotere schaal samen met zijn oude vriend Mikel Agote, en runnen zij samen The Basqua Country Surf Company. Gelukkig voor ons hebben zij hun talent willen delen, want hierdoor is iedereen in staat deze surfboards te surfen, wereldkampioen of niet ;).

Nick was al eerder bekend met de Cabianca shape. Toen hij tijdens een surftrip naar Frankrijk zijn boards brak, was hij genoodzaakt een nieuw board aan te schaffen (heel vervelend natuurlijk…) De keuze viel op de Pukas the Game, geshaped door jawel ,Johnny Cabianca en jawel, ook getest door Gabriel Medina. Niet alleen de shapes zijn sick, ook de designs mogen er zijn. En dit is in al die tijd alleen maar beter geworden! Bij de BCSC werken ze met de nieuwste technologie met erg precieze gereedschappen voor de beste productie.

Moana Six | het eerste Nederlandse verkooppunt van Cabianca Surfboards

Nadat we afgelopen winter wat meer ruimte in de winkel hadden gerealiseerd, was de verleiding te groot om geen contact met hen te zoeken. Die verleiding hebben we dus ook niet kunnen weerstaan en kunnen we nu met trots zeggen dat: Moana Six het eerste verkooppunt is van Cabianca Surfboards in Nederland! Verschillende modellen, prints en lengtes staan op voorraad in onze winkel in Brouwershaven. Ga jij liever voor een custom board? Ook dit is mogelijk!

Benieuwd naar onze golfsurfboard collectie? Neem alvast een kijkje in de webshop. Wil je echt een goed beeld bij de shapes, het gewicht en andere specs? Kom eens langs bij Moana Six. Nick staat klaar om jou persoonlijk advies op maat te geven.

See you in the water!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken