Ga naar hoofdinhoud

Slide Surf Skateboards

Nederland is voor velen niet het eerste land waaraan je denkt om lekker te gaan golfsurfen, maar schijn bedriegt! Ook ons kikkerlandje heeft genoeg toffe spots om deze mooie sport het hele jaar door te kunnen beoefenen. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben hier helaas niet elke dag de mogelijkheid om de golven in te gaan. Gelukkig is er tegenwoordig wel een manier om, ook op het land, zonder wind en golven, aan je surf skills te werken: namelijk met behulp van een Slide Surf skateboard! Zoals de producent al zelf zegt, zijn deze skateboards niet zoals de standaard longboards: “Onze boards zijn gemaakt voor alleen diegenen die hun surftechniek willen oefenen waar en wanneer ze maar kunnen”.

Door de speciale voorste truck wordt het ultieme surf gevoel nagebootst. Deze voorste truck kan zich volledig vrij bewegen waardoor, samen met de standaard stijvere achterste truck, het het gevoel van een surfplank nabootst: de voorste truck zorgt voor de onbeperkte vrijheid waarmee je pompt voor snelheid en kunt draaien in elke richting, terwijl de achterste truck fungeert als een stabiliserend draaipunt, net als de vinnen in je board.

“No waves? The skateboards will improve your surfing before the next swell hits”

 

Het zogenaamde “skatesurfen” kun je gewoon op straat doen, thuis op de stoep of onderweg naar school of je werk. Ben je al wat comfortabeler met jouw board? Zoek eens een skatepark op, hier kun je de ramps gebruiken als “golf” om zo nog dichter bij het surfgevoel te komen.

Alle SlideSurf skateboards hebben grote zachte wielen waardoor het, vergeleken met een normaal skateboard, heel comfortabel rijdt. Zelfs op niet vlakke straten. Ook zorgen deze zachte wielen voor extra grip. Zo hoef je tijdens het carven niet bang te zijn dat je direct uitglijdt. Tip van de meester: pas uiteraard wel op als het geregend heeft en de straat nog nat is. Dan is het net een ijsbaan ;).

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Zoeken